Om valget av Yamaha

De av dere som kjenner meg godt (det er nok mulig at du vil plassere deg i denne kategorien uten å vite følgende) vil kanskje finne det litt “rart” at jeg havnet på en Yamaha sykkel. Jeg har i mange år nå vært en tillhenger av Nicky Hayden i MotoGP. Nicky kjørte lenge Honda, men har i år tegnet kontrakt med Ducati. Videre er det jo en kjent sak at Nicky sin argeste konkurrent (Valentino Rossi) kjører Yamaha. Vale er jo en stor idrettsmann som bringer mye bra til sporten, men han har rett og slett blitt for stor! Det er litt det samme som Bjørndalen i skiskyting eller Loeb i WRC, det hadde vært bedre om noen andre kunne komme til. Jeg har vel kanskje ikke vært positiv til Valentino tidligere (jeg er nok ikke negativ heller, men jeg blir ikke lei meg om han går i bakken).

Bør jeg endre dette nå som jeg kjører Yamaha selv? Nei, jeg må vel egentlig ikke det…

Burde jeg heller kjøpt Ducati eller Honda på grunn av dette? Kanskje, men det ble det altså ikke. Jeg kikket lenge på en Honda CBR600, Suzuki GSX600R eller en Yamaha R6. Det er rett og slett litt dyrt med R sykkel, særlig forsikringen…

Ducati Monster? Ja, det hadde vært fett! Men den er dyr både i innkjøp, forsikring og drift (veldig dyre deler). Av Suzuki var det stort sett Bandit som var aktuelt, og det var jo det samme som jeg hadde før. Honda har Hornet, Kawasaki har ER-6. Alle disse var selvfølgelig aktuelle, men jeg havnet altså på en Yamaha FZS600.

En av fordelene med denne framfor de andre var rett og slett størrelsen. Den er den minste! Jeg er ikke verdens største fører og Bandit’en var litt i største laget. Fazer’en er 1cm lavere og litt smalere. Dette betyr faktisk litt når man er kort i beina. Regner med at jeg nå vil få begge føttene godt i bakken! At sykkelen samtidig er den sprekeste er heller ikke negativt (med unntak av Ducati Monster).

I tillegg er Fazer’en basert på R6, som altså var en av R-syklene jeg hadde lyst på. Fazer’en har samme motor som R6, men den er justert litt annerledes. Sittestillingen er litt mindre framoverlent og mindre aggresiv. Ellers er det mye av det samme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.