Lett motorsykkel

Hadde en samtale med en del elever på skolen der jeg jobber for noen dager siden. De satt og snakket om lett MC, og diskuterte kjøp av utstyr.

Jeg synes det er flott at de som er 16 år og skal ta lappen på to hjul velger lett MC. Moped blir litt for spinkelt. Mange velger å trimme sykkelen eller gjør andre ting som den kanskje ikke er beregnet for. Dessuten er det ikke uvanlig at man kjører med passasjer på moped, eller tar seg en tur på motorvei (i allefall i det området jeg bor). Alt dette er jo ting man fint kan gjøre dersom man kjøper seg en 125cm2. Det gir mange fordeler om man investerer litt ekstra, og det blir jo mye mer moro! Samme nytten gjør det nok med moped også, men det blir noe helt annet.

En lett MC kan se noe spinkel ut. Trenden i det siste har jo vært å lage maskiner som bare er litt mindre enn deres tunge søsken. Tidligere så var lett MC mer en egen type sykler. Om man ser på Honda CBR 125 ser man at den ikke klarer helt å bli så tøff som storebror:

 

Honda CBR 125
Honda CBR 125
Lett MC eller tung moped?

La lett MC være det den er, ikke prøv å etterligne storebror. Ungene vil like følelsen av frihet og selvstendighet uansett. Det kan jo gi en større følelse av selvstendighet dersom du ikke kjører en sykkel som etterligner sykkelen til foreldrene dine.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.