FP2 og QP i Japan

Hayden klarte seg bra på FP2. Han kom inn på 6. plass etter å ha ligget lenger bak lenge. FP2 ble kjørt i regn, og selv om Hayden har jobbet mye med kjøring på regn tidligere hadde han nok noe problemer på Ducatien. Han leverte sin raskeste tid på siste runde og jobbet seg opp mange plasser med dette.

Regn på Motegi førte til at kvalifiseringen ble avlyst.
Regn på Motegi førte til at kvalifiseringen ble avlyst for motogp-klassen

Regn på Motegi førte til at kvalifiseringen ble avlyst.Det var derfor ikke heldig for Hayden at QP ble avlyst på grunn av regn. Man velger da å la de kombinerte tidene fra FP1 og FP2 bli gjeldende som kvalifiseringstider. Siden FP1 var på tørt føre var alle tider betraktelig raskere enn de fra FP2. Hayden starter derfor fra 12. posisjon i morgen. Rossi er heldig og starter i pole, Stoner som nr 2, og Lorenzo på 3.

Værutsiktene for i morgen er heller ikke bra. Om de blir på regn kan det jo hende at Hayden klarer å levere et noe bedre race. Men han har jo ikke det beste utgangspunktet of det kan bli vanskelig å komme seg forbi mange kjørere. Dersom det blir opphold kan alt skje! Uansett blir det spennende å følge race i morgen.

Vi får håpe disse forholdene ikke følger oss videre i sesongen. Selv om det er greit med noen “wet race” er det mest moro på tørt føre. Det skaper også noen uheldige situasjoner når treninger blir utsatt eller avlyst på denne måten. Stress og usikkerhet for førere i tillegg til at de får lite tid på banen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.