Ikke la deg lure av forsikringsselskapene

VG har i dag en sak om forsikring av MC. Det viser seg (ikke overraskende) at det er store sprik i tilbudene de forskjellige selskapene gir. Gjensidige kommer i det store og hele dårligst ut, mens Storebrand er den billigste i mange av tilfellene. TrygVesta, som jeg bruker, kommer greit ut. I kategorien “25-åring i Oslo“, som jeg vel tilhører, kommer TrygVesta godt ut.

Skal vi MC-førere godta at selskapene har så store forskjeller på prisene vi må betale? Jada, vi kan “enkelt” bytte eller velge selskap som vi vil. Men realiteten er noe helt annet. Ofte har man mange forsikringer i et selskap, man har avtaler via foreninger og forbund som gjør at det lønner seg å ha bil og hus forsikret et sted. Da er det ikke alltid like lett å bytte selv om MC-forsikringen kommer dårlig ut. At det er noen små forskjeller er naturlig, og at det er dyrere i by enn på landet er vel også greit, det er jo det samme som med alle andre ting man forsikrer. Men så ekstreme forskjeller som det er her er ikke akseptabelt! Da er det mye bedre slik som DnB Nor som ikke forsikrer en del sykler. Mener man risikoen er for stor kan man heller si at dette er uønsket i stedet for at man lopper kundene for penger unødvendig.

4 comments

  1. Min MC ble nylig stjålet, og da fikk jeg vite fra TrygVesta at jeg kun fikk tilbake 60% av markedsverdien hvis ikke tilsvarende sykkel gjenanskaffes. Litt merkelig, eller…?

  2. @Ole K
    Merkelig? Ja, det er det!

    Men jeg tror det er temmelig standard hos forsikringsselskapene å ha en regel rundt dette. Mener jeg ble utsatt for noe lignende da jeg ble frastjålet en bil en gang. Det er vel for å hindre at folk kvitter seg med utstyr på denne måten og håper på å få mer enn om de solgte det.

  3. Det er sånn forsikringsselskapene har bestemt at det skal være.
    Men en enkel omgåelse av regelen er lov. Finn den samme sykkelen hos en kompis eller nær familie og kjøp den. legg frem kvittering til forsikringsselskapet på at du ahr kjøpt den og registret den. Selg den tilbake til tidligre eier og det er gratis å omregistrer, du sitter med pengene og kan kjøpe deg en annen eller bruke de på noe annet.
    Det er på den måten de vil vi skal bli litt kjeltringer

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.