Fast Blue 1 med bekledning!

Endelig! På tirsdag ankom kåpa som jeg bestilte for en stund siden. Jeg hentet den med en gang på posthuset, og betalte gledelig de 1320 kronene de skulle ha i toll og gebyrer. Jeg hadde ikke tid til å få den på samme dagen, men jeg fikk tittet på den og satt meg inn i hvordan den skulle festes. Bruksanvisningen mente det skulle ta omtrent 1,5 timer å montere det hele, men jeg hadde mine tvil.

Det første jeg merket meg var verktøyet man trengte. Umbraco, fastnøkler og momentnøkkel. De to første var ikke noe stort problem, men sistnevnte var litt mer vrien. Etter en kjapp tur på biltema hadde jeg skaffet både det ene og det andre. Problemet ble nå at momentnøkkelen ikke passet til de pipene jeg hadde hjemme, så jeg måtte låne andre piper av en snill nabo.

Arbeidet var ikke vanskelig, jeg vil heller si vrient. Det tok meg bare litt over 2 timer å få alt på plass. Eneste jeg hadde litt problemer var noen bolter til motorfestet. Disse måtte byttes. I bruksanvisningen stod det at man skulle ta en side av gangen, og det gjorde jeg selvfølgelig. Det stod ikke noe om at det kunne falle ut andre deler når man satte boltene inn igjen… Etter mye om og men fikk jeg alle festene på plass og kunne begynne å justere de slik at de satt riktig for festene til kåpedelene. Resultatet ble flott! Jeg er veldig fornøyd med det nye utseendet på sykkelen.

Stor pakke fra posten!
Stor pakke fra posten!
2009-05-13_191408-000004_1
Det obligatoriske "før" bildet
2009-05-13_212246-000005_1
Venstre side 2 timer etterpå.
2009-05-13_212303-000006_1
Høyre side og front etter monteringen

 

Det ser kanskje ut som om lakken ikke stemmer helt, men det tror jeg den gjør. I sterkt lys ser den noe lysere ut, men det skyldes heller at resten av lakken er 7 år gammel, mens lakken på kåpa er helt ny. Det er vanskelig å se det på bildene, men det er et svart gitter ved radiatoren og kjøleribbene til motoren. Jeg skal legge ut noen bedre bilder en gang seinere, for øyeblikket har jeg bare tatt disse med mobilen min.

Er det verdt pengene? Det synes jeg, men andre er kanskje ikke enige med meg. Dere som kjører selv vet hvordan følelsen er når man kan montere noe nytt som man har ventet lenge på og ønsket seg. Den følelsen er verdt alle pengene. Men om det er nødvendig det er noe annet. Disse platene er jo bare der for utseendet, ikke særlig “nyttige”.

Nå som FB1 er fullt påkledd må jeg jo også kunne pakke den inn. Har derfor skaffet meg et passende trekk fra eBay.

1a
Har kjøp et slikt trekk fra selgeren bicycle_999 på eBay

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.