MC-fører forsøkt presset av veien

Da har det skjedd igjen! En MC-fører er blitt forsøkt presset av veien. Og bilisten stakk selvfølgelig av. Det er ikke første gangen at dette skjer i år, og det har i det siste vært mye diskusjon om dette i media. Aftenposten skrev for noen dager siden om motorsykkel og køkjøring. Anbefaler alle å lese kommentarer i sistnevnte artikkel. Noen bilister regelrett truer mc-førere. De skriver i irritasjon over at vi kan kommer raskere fram når det er kø. Er det som har skjedd i Oslo nå en følge av dette?

Klart mc-førere må ta det med ro i kø. Men å presse oss ut eller stenge for oss er lavmål! Og yrkessjåfører har faktisk plik til å sjekke blindsona si før de bytter felt. Og det veit jeg en del om, jeg har selv arbeidet som yrkessjåfør i over to år. Kjørte mye i kø i Oslo-området, hadde aldri problemer med mc-førere!

4 comments

  1. “Og yrkessjåfører har faktisk plik til å sjekke blindsona si før de bytter felt.”

    Alle, ABSOLUTT ALLE, sjåfører har plikt til å sjekke dødsonen før de skifter felt!
    Det vet jeg endel om siden jeg har førerkort!!!
    Alle som har førerkort har lært at de skal sjekke blind/dødsonen før de skifter felt. Det er basic lærdom fra kjøreskolen…

  2. Viking :

    Alle, ABSOLUTT ALLE, sjåfører har plikt til å sjekke dødsonen før de skifter felt!
    Det vet jeg endel om siden jeg har førerkort!!!

    Kunne ikke vært mer enig! Det jeg mener er i forhold til artikkelen i Aftenposten der yrkessjåfører klager på grunn av motorsykler som havner i blindsona. Jeg veit litt om hvordan det er å følge med i denne blindsona.
    Regner med at alle veit at de skal sjekke den. Yrkessjåførene argumenterte her for at det skulle bli forbudt å kjøre forbi, siden det kunne være farlig i forbindelse med nevnte blindsone. Det er i grunn latterlig…

  3. Ikke at det er noen unnskydning for å presse ut en mc eller forsøke å skade andre i trafikken med viten og vilje ved hjelp av sin egen bil f.eks, men man kan ikka bare stikke under en stol at endel mc-førere er direkte provoserende i trafikken. Desverre renner det over for noen som sitter i bilen og ser daglig at mc’er kjører forbi i køen, ofte med for høy fart forholdene tatt i betrakning. Det finnes for mange mc-førere som bare gir gass og driter i andre trafikkanter, billister og yrkessjåfører like så, det har jeg selv erfart mange ganger. Men det blir feil å bruke sin egen bil som “våpen” mot farlige trafikkanter.

  4. @bob
    Kan vel ikke si meg uenig i det du skriver. Ja, en del MC-førere kjører “ufint”! Men flesteparten kjører faktisk forsiktig å pent. Tenk på det på denne måten: De som kjører fort, kjører også forbi deg, da ser du de. De som kjører pent holder samme fart som deg og vil ikke komme forbi deg, de ser du ikke. Det er mye det samme med bilførere også.

    Ingen, hverken bil- eller mcførere, skal oppføre seg ufint i trafikken. Men, som du skriver, det blir galt å bruke bilen som “våpen”.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.