Resultater og tanker om helgens GP

Hayden på vått under QP i Tyskland

Det var duket for et spennende race i Tyskland. Hayden hadde kjørt bra hele helgen og fortsatte trenden han har hatt i hele år. Rossi og Lorenzo var som vanlig sterke og Stoner var klar for kamp. Pedrosa viser seg å være en man man ikke skal se bort fra til tross for “ikke helt på topp” kjøring tidligere i helgen.

Hayden startet fra 4. startposisjon og gjorde i grunn en god start. Men i sving nummer 1 kom han inn litt raskt, ble presset av andre førere og havnet langt bak i feltet. Fra 14. plass var det bare en vei å gå for amerikaneren. Han klarte å arbeide seg oppover og endte til slutt på en 8. plass, noe som kanskje er litt skuffende med tanke på resten av helgen. Som han selv sier:

“I am disappointed in the result for sure, but the weekend as a whole we can take some positives from. (…) I apologised to the team for making some mistakes but I don’t apologise for trying so hard.”

(Fra Hayden taking positives from German visit.) Totalt var Hayden i bakken to ganger og fikk ødelagt en girkasse.

Rossi vant i Tyskland

Resten av løpet var preget av kamp mellom Stoner, Pedrosa, Rossi og Lorenzo. Rossi gikk av med seieren også denne gangen, og økte dermed ledelsen sin i sammendraget. Lorenzo gav ham en god kamp og endte på 2. plass, mens Pedrosa fikk siste pallplass. Stoner falt litt av rundt midtveis i løpet, dette kan ha noe med utmattelse-problemene han har hatt den siste tiden.



Sturla var i ilden i går. Han var heit på gassen på vått føre og gikk i bakken i en kraftig high-side fra 2. plass. Han tapte over 40 sekunder på dette og lå plutselig helt nede på 17. plass. Han kom seg på sykkelen igjen og arbeidet seg opp til en 12. plass, noe han nok skal være fornøyd med etter det fallet. Sturla leder nå Red Bull Rookies Cup med 25 poeng med bare to runder igjen. Neste runde er allerede neste helg i England. Vi gleder oss!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.