Forsikring av MC

Som noen kanskje har sett av “Regnskap”-siden har jeg tegnet forsikring hos TrygVesta. Det er flere årsaker til at jeg havnet hos de, en av de er selvfølgelig pris! Jeg innhentet flere tilbud, prismessig var det noen som kunne konkurere med TrygVesta, men da var det flere restriksjoner på bruk enn hva jeg har nå.

Jeg endte opp med full kasko på sykkelen (egenandel er på 4000 kr), ingen førere under 30, fri kjørelengde, bruk hele året (selv om det nok ikke er mulig i praksis) og sykkelen står parkert på egen eiendom. I tillegg trodde jeg at det var krav om fullt kjøreutstyr, men det var det ikke. En del forsikringsselskaper har dette kravet, men ikke TrygVesta. Selvfølgelig må man kjøre med hjelm, men man trenger altså ikke fullt utstyr med CE-godkjente beskyttelser. Selv om jeg nok kommer til å ta på meg alt utstyret det meste av tiden er det jo greit å ha muligheten til å kjøre med litt mindre. Til og fra jobb kan jeg jo ta på meg ei skinnjakke, støvler, hansker og hjelm og være fornøyd med det.

Jeg vurderte å tillate førere under 30. Mitt søskenbarn, Vegard, som også har lappen er “bare” 28 og dette ville jo gjort det mulig for ham å låne sykkelen. Det kostet ikke så alt for mye, men Vegard mente det ikke var behov. Han regnet ikke med at han ville være hjemme (i Norge) til å låne sykkelen. Og om han var hjemme kom han nok til å kjøpe sykkel selv.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.