Sjokkvideo fra ulykke skal advare MC-førere

VG har i dag en sak om en sjokkvideo fra ulykke som skal advare MC-førere. Skremmende video! Det er klart at slik kjøring ikke hørere hjemme i trafikken. 120 km/h gjennom et kryss er ikke det lureste du finner på! Denne videoen skal brukes til å skremme nye og eksisterende førere fra slik kjøring. Om det hjelper er vel fortsatt noe uvisst.

Om man leser artikkelen ser man i alle fall at jeg nok er i “målgruppen”. Menn i 30+ alderen, har råd til å kjøpe sykkel, men mangler erfaringen. Jeg passer vel i den kategorien… Men, jeg skal ikke havne som en del av denne statistikken!

Samtidig kan man lese i budstikka om en kvinnelig mc-fører som har blitt fraktet til sykehus etter kollisjon med personbil i Asker. Det ser ut som om situasjonen er lignende den i videoen, men mc-føreren skal ikke ha holdt stor fart. Bilister er ikke alltid oppmerksome på motorsykler, men det hjelper lite å tenke slik i en kollisjon.

10 comments

  1. Bilister er farlige for motorsyklister! Stefaren min ble drept i en motorsykkel ulykke i fjor, han var en veldig dyktig sjåfør, men en bil kom over i feil kjørebane og begge holdt 60km og dette var nok til å ta knekken på ham.

    Kjør forsiktig er dere snille!

  2. Er selv motorsyklist, men her syns jeg føreren holdt alt for stor fart inn i krysset. Som motorsyklist må du alltid ta høyde for at du ikke blir sett og være klar til å bremse

  3. Det ser ut som om motorsyklisten svinger etter bilen. Det der hadde aldri skjedd i Norge, for her bruker motorsyklistene hodet til mer enn å sette hjelmen på.

  4. Selvsagt kunne dette ha skjedd i Norge. Legg merke til at det er bilisten som ikke overholder vikeplikten. På den annen side skal selvsagt ikke en MC-fører rase inn i et kryss i den farten, det er et spørsmål om bilisten i det hele tatt har mulighet til å oppdage MC’en før det er for sent. MC-føreren svinger ikke etter bilen, han antar sannsynligvis at bilisten overholder vikeplikten og prøver å kjøre foran.

  5. Enig med Jan Mayen, ser ut som han prøver å krysse foran istedenfor bak bilen… For det andre holder han jo alt for stor fart. Og så er det det faktum at ulykker skjer – og vi bør gjøre alt vi kan for å forebygge det – men det er ikke akkurat sjokkerende når noen dør i trafikken.

    Syntes dette var litt spesielt også:
    “- Det er interessant at motorsyklistene i gjennomsnitt er 35 år gamle. Denne aldersgruppen har råd til å kjøpe seg motorsykkel, men dessverre mangler de den nødvendige erfaringen, sier pressetalsmann Ralf Kunz i Hamburg-politiet til VG Nett.”

    Om man ikke har erfaring nok som 35 åring, når har man egentlig nok erfaring da? Hva legger de i nok erfaring? Og om de ikke har det når de er 35, vil de da noensinne få nok erfaring?

  6. De er 35 kjøper en sykkel og suser gjennom gatene, erfaring tar tid. Disse har pengene og har lyst å kjøre fort:P

    bare så det er sagt så stemmer jeg for MC felt på veiene.. ikke at detkommer til å skje men

  7. men hvorfor prøver ikke syklisten og svinge?? eller uansett og bremse.. ikke no bremsespor før krasjet..

  8. Slik jeg ser denne videoen ser det ut som om dette er helt og holdent MC-førerens feil. I det øyeblikk bilen begynner å svinge kan man ikke se sykkelen. MC-føreren bremser ikke, men det ser kanskje ut som om han prøver å svinge unna.

    Uansett mener jeg denne kollisjonen skyldes MC-føreren. Da er det kanskje ikke en god video å bruke som skremselspropaganda. Alle vi som har skrevet noe her sier jo “slik kjører ikke jeg”. Det som er farlig er jo uoppmerksomme bilførere! En video som viser en MC som blir presset på motorveien ville vel være mer skremmende enn denne?

  9. @Jan Mayen
    Jævla skitprat..Motorsyklisten er en guttunge på 22 År..Antagelig veldig uerfaren..med andre ord en rettframkjører..Det som skjer er at han ser faren forran seg, og stivner totalt, og får noe vi kaller target fixation..Dvs han har blikket mot faren forran seg..og blir dratt mot det.
    Det kan ikke i dette tilfellet legge skyld på bilføreren. Når bilfører kommer fram til krysset, har han god sikt mellom stolpen på refugen og de hvite bilene der. Der ser han ingen hindring..ingen sykkel..han kjører rolig over.. Nei, rett skal være rett. Har selv kjørt sykkel i over tretti år.. Det går ann og reflektere litt selv om en kjører Motorsykkel. Kjør med hue Bikers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.