Le Mans race – Rett på trynet!

Rett på trynet!
Knall og fall i MotoGP denne helgen

Nok en race-helg som ble rammet av regn. Under 125cm² racet var det hele 32 fall! Med tanke på at det “bare” er 32 førere som starter er det utrolig at hele 15 kom til mål. Føreren som var flest ganger i bakken var Krummenacher, som måtte reise opp sykkelen hele tre ganger. Vår egen Sturla Fagerhaug måtte dessverre bryte etter fall han også. En liten “trøst” er det kanskje at det ikke var noen av hans lagkamerater i KTM som kom til mål.

I MotoGP-klassen var det også noen som gikk ut, men ikke på langt nær like mange. Racet ble derimot preget av at det var vått i begynnelsen, for så å tørke opp. Alle førere var innom depoet for å bytte sykkel. Rossi måtte bytte tre ganger, pluss at han måtte innom for en “Drive through penalty” for å ha kjørt for fort i depoet.

Lorenzo var den som taklet forholdene best. Han kjørte betraktelig raskere enn alle andre og dro tidlig ifra.  På andre havnet Melandri, foran Pedrosa. Stoner kom på 5.plass, mens Hayden fikk nok en 12.plass. Hayden var forøvrig flere ganger innom “lista” (de 9 første listes opp til venstre på skjermen) både på QP og i racet. I racet var han helt oppe på 5. plass, men var ikke rask nok etter å ha byttet sykkel. Rossi ble poengløs på 16. plass, hele to runder etter Lorenzo!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.