Galskap på to hjul som går fryktelig ille!

170 miles/hour er omtrent 275 km/h

Både Dagbladet og VG skrev i går om to briter som festet et videokameramotorsykkelen sin og villmannskjørte. Det hele gikk fryktelig galt! I omtrent 110 km/h, når den ene skal til å gjøre en forbikjøring legger bilen seg ut og presser motorsykkelen over i det møtende feltet. MC-føreren dør momentant! I sin ville ferd hadde de begge vært oppe i hastigheter opp mot  275 km/h. Jeg skal ikke diskutere skyld i denne hendelsen. Føreren som overlevde har fått sin straff. Den hardeste straffen blir nok å ha vært med på å se sin bestevenn omkomme på denne måten. Det er også tøft for føreren av bilen ville jeg tro. Uansett om han/hun er uskyldig i hendelsen eller ikke vil han nok bære preg av dette i lang tid. Det å være med på å forårsake en annens død er ikke noe en tar lett på.


Dessverre  er det en dårlig utvikling i statistikken vår i år. På Trygg Trafikk sine sider kan man lese statistikk over ulykker. 9 omkomne MC-førere så langt i år, og det er jo nesten daglig at man ser artikler om alvorlige ulykker. Bare i dag har det vært en i Tromsø og en i Kristiansand. Skjerpings folkens! Og til alle dere bilister: Vær så snill og se dere godt for! Jada, noen av oss er ikke verdens beste trafikanter, og vi irriterer dere nok noe. Men jeg er sikker på at ingen av dere ønsker at vi skal ta følge med den engelske føreren.


At slike hendelser som den i England skal brukes til argument for å forby racingsykler synes jeg er litt upassende. Det de to førerne gjorde var ulovlig. Men det er ikke ulovlig å kjøre slike sykler. Både biler og sykler leveres med kraftmotorer av en annen verden. Man har sjelden “behov” for alle disse hestekreftene, men man kjøper slike maskiner uansett. Man kan ikke forby alt som kan brukes til noe ulovlig eller skadelig. Da ville det ikke blitt mange lovlige ting igjen.

11 comments

  1. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om at en FORBANNA idiot som risikerer andres liv og sitt eget dør pga sin helvetes idioti! Bare utrolig flaks gjorde at ingen andre døde i denne hjernedøde leken – å være så jævla respektløs overfor familien din som elsker deg og overfor medtrafikanter gjør at du fortjener nøyaktig det som kommer til deg! Jeg er muligens en drittsekk, men jeg klarte ikke finne et fnugg av medlidenhet med hverken tullingen som døde eller med den like hjernedøde kameraten hans på motorsykkelen bak, som filmet alt. Like greit å få slike rævhøl vekk slik at de ikke lengre kan utsette andre for faren de er i trafikken. De visste jævlig godt hvilken risiko de løp da de holdt på på denne måten, så jeg gjør ikke annet enn å trekke på skuldrene når jeg ser den videoen – ‘so what?’

  2. @moi
    Tildels kan jeg forstå hvordan du tenker, men man må også se på følgene for de andre involverte. Hadde MC-føreren kjørt ut i en sving hadde saken vært en helt annen. Her er det to bilførere som også får en “straff”. De må, som jeg nevner leve med dette resten av livet.

    Jeg er helt enig i at disse gutta fortjener sin straff. Men familiene og de andre bilførerne fortjener ikke dette. Død er også en helt ekstrem straff. Du har sikkert kjørt for fort noen ganger du også eller gjort andre dumme ting. Å si at det skal straffes med døden er i overkant ekstremt.

  3. Er sjelden jeg ser i artikkler: bilfører kolliderte me mc, bilfører drept/alvorligt skadet. De fleste mc ulykker skjer ikke ved for høy hastighet. De som ikke bryr seg om at andre dør i trafikken burde ikke få beholde lappen. Når bil og mc er involvert i ulykke sammen er det som regel vikeplikt brudd av bilen me seriøse konsekvenser for mc fører som holdt fartsgrensen. Hender meg fra tid til annen at jeg får en bil veldigt nærme bak som prøve å provosere til kappkjøring. Et ønske jeg ikke etterkomme.

  4. Videon tyder på at bilisten ikke sjekker speil/blindsone, så skal man straffe noen for overtramp er nok bilisten den verste da han direkte forårsaket ulykken ved å ikke se seg om.

    At man kjører for fort er selvsagt heller ikke korrekt, men ikke årsaken til ulykken. Får også litt inntrykk av man kjørte 250km/h når det ikke gjaldt det aktuelle stedet.

    Har selv opplevd to nestenulykker (med bil) uten å ha kjørt for fort, for samme forhold hvor folk ikke sjekker speil/blindsone. Det ene tilfellet var på motorvei med 3 kjørefelt hvor lastebil i ytterste felt plutselig skiftet fil som tvang person i midtre felt over i mitt felt. Resultatet ble at jeg bremset kraftig slik at person bak meg traff min støtfanger i ca 100km/h. Kun materielle skader. Man kan da si at 100km/h er for høy fartsgrense på motorvei, kanskje 20km/h ville forhindret skader – men uansett, folk bør se seg for FØR de foretar forbikjøring tross fartglade motorsyklister på veien.

  5. Det var bilisten som forårsaket/drepte motorsyklisten ved å ikke bruke speil ved filskifte og blinklys i tide. Hva slags straff får bilisten da,siden h*n som tydeligvis skapte ulykken?
    Mcförerene kjörte riskabelt, men faren er störst pga manglende bruk av blinklys/speil og lignende hos slöve bilister, faktum er det det som bekrymrer mcförere mest i trafikken.andre årsak er manglende varsomhet/uerfarenhet i ökt fart, hvis ikke har fått godt kjennskap til nödvendige forhold.
    Rett skal väre rett, det er mange som liker å vri subjektiv skyld på andre, hvilket er det ekleste her.Skylde på mc,vogntog eller traktorer eller formulerer seg slik at det ser ut som det er den andre(minoritet) som er skyld ved stygt ordvri 🙁

  6. I dette tragiske tilfelle er d person i bilen som er årsaken til ulykken ved at han/hun ikke ser om d er klart for å legge seg ut !!! er det noen IKKE har fått med seg dette ?? Håper den personen fikk MINST like lang,eller mere straff som motorsykkelisten. Så håper alle billister som ikke kjøre mc ser seg extra godt for, og har i tankene at noen kommer raskere som andre, og dette skal ALLE se etter !

  7. Pisspreik. Her har mc-føreren all skyld.
    Når bilisten såg i speilet så var det nok ingen der og derfor BLINKER han ut og kjører til siden, han kan jo ikke regne med at det kommer en idiot på motorsykkel susende forbi i over 100 mph (kompisen hans ligger i ca. 100 mph når det fatale skjer, og den avdøde drar jo ifra kompisen). Han kommer jo som et skudd forbi bilen som ligger bak.

    En idiot mindre på veiene…

    Har null sympati med verken nautet som døde eller kompisen hans, men synes synd på familiene deres.

  8. Det er da vel ikke lov å kjøre på midtdelere (de hvite stripene er en midtdeler selv om den i dette tilfellet ikke er fysisk\opphøyet). Motorsyklisten kjørte for fort og det er heller ikke lov, men siden den ene tok livet av den andre er det nok opplagt hvem som er den største lovbryteren.

  9. Selv om jeg kjører mc sjøl, må jeg si meg enig med ‘kolo’. Selv om bilisten sikkert så i speil, sjekka alt, så kommer mc’en i 100 mph = 160 km/t ! Umulig å klandre bilførern her. Problemer vil alltid oppstå når det er for stor forskjell i hastigheter mellom traffikanter som ferdes sammen. Jeg har snart 20 år på baken i Oslo-trafikken, og har selv erfart det ‘the hard way’…

  10. Mc`ne her grisekjøre å stresse sine medtrafikanter samt ete opp alle sikkerhetsmarginer, de har skyld men det har bilfører og.

    Igjen. Mc er nærme nok til at bilen hadde sett han hvis sjekka speilet og blindsone rett føre han la seg ut. En skal ikke sjekke speil en gang så vente så legge seg ut. Speil og dødsone skal sjekkes veldig ofte og til rett tid. Og uannsett var det en ulovlig forbikjøring bilen prøvde på og ville satt andre bilførere i fare. De fleste ulykker med bil og mc sammen er pga bilfører feil og mc i fartgrense hvor bilfører slipper fra det me mindre skader. Derimot fører de mange bilulykker der stor fart er involvert ofte til død og lemlestelse av alle. Nei, få fartsperre på biler, 80km/t er nok 0-80 på 20 sec sku holde.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.