Hva skjer med MC-førere om dagen?

Ennå en rapport om en MC-ulykke. Denne gangen er det to førere i Bærum som har kjørt ut etter en politijakt. Hva er det som får MC-førere til å kjøre tulling slik som disse sikkert må ha gjort? I følge VG er det mistanke om at det har vært alkohol inne i bildet. Vi får håpe det går bra med begge førerne og at de får sin straff. Men nå må vi som kjører på to hjul starte å tenke oss litt bedre om. Vi er ikke tjent med så mange ulykker og så mye negativ omtale som det har vært i det siste. Vi må begynne å vise at vi ikke er slik alle sammen. Tenk dere om folkens! Og kjør forsiktig!

3 comments

  1. Det er jo bare helt utrolig.. Kjørte fra Asker til Oslo i går rundt 0030, og ble forbikjørt av en MC som hadde politiet etter seg, må være en av de som nevnes her. MC-føreren kjørte som et svin, og da politiet kom etter slukket føreren lysene, sikkert for å kunne stikke av mer ubemerket og fordi nummerskiltet bak ikke skulle vises jf å få identifisert eier til MC-en. Det er ikke rart at det skjer ulykker når fører bevisst gjør slike ting for å slippe unna. Det er en viss logikk i den fartsgrensen som blir satt samt påbudet om bruk av lys! Syns det er helt riktig at politiet følger på slike førere, i alle fall når det tas en kontinuerlig vurdering på farene dette medfører. Fører må selv ta ansvar for den risikoen han utsetter seg selv for (og andre) ved å stikke av og kjøre “tulling”. Vi ønsker ikke slike trafikanter, og politiet har min støtte når det gjelder å følge på slike. Få de ut av trafikken!

  2. Mc-ulykker selger aviser. Er flere som grisekjører med bil. Rart at så mange ønsker mc`r bort fra veiene, da det som regel bare er mc fører selv som blir drept. Hadde ikke disse kjørt fort me mc så hadde de tatt bilen på 1.5 tonn. Eller en SUV som det finnes klipp av på nettet. De mest harde mc motstandarene tror jeg er rånere som er sure de ble forbikjørt.

  3. Uten at jeg skal koble kommentaren min til artikkelen, så finnes det tidligere statistikk på at mange alvorlige mc-ulykker har utspring i kriminalitet, som i utgangspunktet er mc-tyveri. Så kommer det i tillegg flere faktorer ut av dette som til sammen utgjør en ekstrem risiko.
    Man finner dette også igjen i biltyverier.
    Tyveri eller ikke – mange stygge ulykker skjer jo når det kjøres hinsides alle trafikkregler..
    Dette er ting som ikke uten videre kan lastes over på meg fordi jeg kjører mc. Jeg betaler under 2000 kr i forsikring i året på en stor mc, og da har vel selskapet funnet ut at jeg ikke er i risikosonen.. Risikoen bestemmer man i stor grad selv, fra man vrir om nøkkelen og starter.. og ikke ta det for gitt at andre følger reglene. Tenk et par trekk på forskudd…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.