Nå skal vi tas!

For ikke lenge siden skrev jeg om yrkessjåfører som ville forby motorsykler å kjøre forbi. Nå har politiet gått ut og advart om at de skal ta  sikksakk-kjørerne. Leder for trafikkorpset i Oslo, Jan Kristiansen, uttaler seg på denne måten:

forbikjøring av stillestående kø ikke er spesielt farlig, men faremomentet oppstår når køen er i bevegelse og kommer opp i en viss hastighet


På kjøreskolen der jeg gikk lærte vi det stikk motsatte. Står køen skal du holde deg rolig, da kan det lett komme en dør eller lignende. Opp mot 40-50 km/h kan du tråkle, men over det følger du køen. Politiet uttaler seg også om at det ikke er registrert mange ulykker i forbindelse med dette. Det ser farlig ut, og noen bilførere (som ikke har sett i speilet på en stund (det “trenger” man vel ikke i kø?)) kan skvette litt når vi kommer forbi. Det som står nederst i artikkelen er jo bare latterlig. At det er “unødvendig” å kjøre sikksakk mellom biler som holder 80 i 60 sone er jo udiskutabelt! Slikt er ikke lov uansett, det er jo brudd på fartsgrensene! Hvem er det som gjør slikt? Kan det kalles “kø-kjøring” når trafikken er på denne måten?

3 comments

  1. Kom en luring å kjørte på oss bakfra da vi lå i køen innover mot Oslo, vi skulle skifte fil, og sjekket speilene, da vi nesten var over. Bang, der kom en luring på MC og ripet opp hele siden på bilen. Han holdt intet felt, og lå midt i mellom.. Vi fikk skylda, noe som var helt utrolig, siden han kom bakfra, og ikke engang holdt et felt! Synes de er litt vel frekke til tider, og tar store sjanser ved å kjøre ganske fort mellom biler som putrer avsted i køen.. Tror mange (ikke alle) må skjerpe seg litt når det gjelder deres vurdering av trafikkbildet. Det er ikke alltid like lett å se mc’ene som kommer bakfra, de er små, og med små lys, derfor ser det ofte ut som en bil i køen på avstand..

  2. @EKO
    Jeg kan på ingen måte forsvare alle MC-førere, noen kjører i det hele tatt ikke pent. Men i hendelsesforløpet du beskriver er det noe rart…
    – Sjekket dere speilene når dere nesten var over? Det er det du skriver. Det er i så fall litt seint!
    – Du skriver at dere var nesten over, men MC’en kom midt mellom feltene. Hvilken side traff han på? Den dere byttet til eller den dere byttet fra? Om det er siden dere byttet til vil jeg nok si at dette er deres feil. Om det er siden dere byttet fra er det noe rart med at MC’en skulle ligge i midten, men da ville jeg nok være enig i at det kan være hans feil (litt avhengig av hastigheter og slikt).
    – Min “regel” er: Ikke særlig mer en 20 km/h over den hastigheten køen beveger seg i. Det kan virke mye, men husk også at vi har en del bedre oversikt enn dere ved at vi sitter høyere.
    – Bilførere har også en tendens til å slappe litt av i kø (jeg gjør det selv når jeg kjører bil), mens vi er mer “på” når vi tråkler.

  3. Ja sikksakk kjøring er uloveligt. Men sikksakk kjøring er når en kjøre forbi på venstre side så høyre så venstre osv. Å kjøre forbi køen er fortsatt lov, de 2 begrepene må ikke blandes sammen.

    Er det noen som må tas er det gamle på veiene. Måtte nylig bremse ner me bil bak og på siden da en bil i 70km/t putra inn på motorveien der vi kom i lovelige 90km/t. Det hve heller ikke muligt for meg å akselere fremover da bil hva i veien å denne bilen seilte inn i en luke. 2 gammle kvinnemennesker ombord. For en stund siden døde det en mann på mc i 50km/t da en olding hev seg ut uten å se, der jeg bor. Hva og i media om en annen gammling som brøt vikeplikten og etterpå klarte å rygge over mc fører igjen en annen plass i norge. Alle gamle skulle vært inne på en trafikk test me en sur/streng sensor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.